Please enter a searchword.

Категории

Архива

08.05.2014

ИНТЕРВЈУ | ТАВ МАКЕДОНИЈА

Интервју со Алпер Ерсој, заменик генерален менаџер на „ТАВ Македонија“[more]

07.05.2014

Кушадаси

Кушадаси (Kuşadasi) е приморско место во Турција и многу популарно летувалиште на Егејското море. Некогаш мало туристичко место, денес туристичка атракција за туристите од Велика Британија, Ирска, Холандија, Белгија и од земјите на поранешна Југославија. Според пописот од 1995 во Кушадаси живеат некаде околу 50.000 луѓе, додека во текот на летниот период бројот на туристи во Кушадаси расне и до 1 милион. Низ вековите Кушадаси бил познат и како Неаполис, Новиот Ефес и Scala Nuova. Во античко доба, на местото на денешен Кушадаси, се наоѓал античкиот град Неаполис, кој бил под управа на еден од...[more]

Партнери