Please enter a searchword.

Категории

Архива

11.06.2014

Егзит и во Црна Гора!

Кој бил знае дека на Егзит е закон. Веруваме и оние што не биле се уште, веќе знаат дека Петроварадинската тврдина крие тајни за многу луди и незаборавни ноќи. Тука е и плажата Штранд и двата незаборавни мостови погодени од „томахавки“ како што ги помниме далечната 2001 кога првпат отидовме во тогаш поствоена Србија на фестивалот кој значеше расчистување со дотогашните политики на Милошевиќ и отворањето на земјата кон светот после години на изолација. Доколку почнеме да ги редиме имињата кои продефилирале на стејџовите веројатно овој пост би бил даааалеку подолг, ама ако некој баш инсистира...[more]

08.05.2014

ИНТЕРВЈУ | ТАВ МАКЕДОНИЈА

Интервју со Алпер Ерсој, заменик генерален менаџер на „ТАВ Македонија“[more]

07.05.2014

Кушадаси

Кушадаси (Kuşadasi) е приморско место во Турција и многу популарно летувалиште на Егејското море. Некогаш мало туристичко место, денес туристичка атракција за туристите од Велика Британија, Ирска, Холандија, Белгија и од земјите на поранешна Југославија. Според пописот од 1995 во Кушадаси живеат некаде околу 50.000 луѓе, додека во текот на летниот период бројот на туристи во Кушадаси расне и до 1 милион. Низ вековите Кушадаси бил познат и како Неаполис, Новиот Ефес и Scala Nuova. Во античко доба, на местото на денешен Кушадаси, се наоѓал античкиот град Неаполис, кој бил под управа на еден од...[more]

Партнери